Resepi Kulit Epok Epok Rangup

Resepi Kulit Epok Epok Rangup. Saya juga salah satu penggemar karipap dan saya belajar cara buat kulit karipap dari ibu mertua saya. 1 pkt butter di cair kan (minyak msk pn boleh jgk tp ttp panas kan) dan sedikit garam.

Resepi Epok Epok Rangup Resepi Azie Kitchen
Resepi Epok Epok Rangup Resepi Azie Kitchen from resepi-aziekitchen.blogspot.com

Kemudian masukkan minyak masak sedikit demi sedikit sehingga adunan membentuk seperti doh. Che nom dapat resepi ni dari sahabat instagram iaitu mamafami, sebab nampak sedap sgt jadi che nom pun belajar lah buat smpai jadi, dan bersemangat nak share secara terperinci dengan anda semua. Ia terdapat dalam pelbagai perasa, bergantung kepada inti di.

Bagi Bonda Yang Tinggal Di Johor Pasti Ada Yang Pernah Dengar Kuih Ini Digelar Tepung Bawang.


Aku juga salah satu penggemar karipap dan aku berguru cara buat kulit karipap dari ibu mertua saya. Karipap yang garing dan rangup memang digemari ramai. Ita sukakan yang intinya kentang atau keledek.

Uli Atas Dulang Besar Lagi Senang.


Karipap sedap yang garing dan rangup memang digemari ramai. Kalau gi rumah ros pastilah ros menamakannya karipap. Sebenarnya bentuk epok2 tu kayak pastel kalau di indonesia.

Resepi Kulit Epok Epok Garing, Resepi Kulit Epok Epok Garing, Resepi Epok Epok, Resepi Kulit Epok Epok, Resepi Epok Epok Sayur, Resepi Epok Epok Kentang, Resepi Kulit Popia, Resepi Kulit Karipap, Resepi Kulit Popiah, Resepi Kulit Dumpling, Resepi Kulit Wantan, Resepi Kulit Dim Sum, Resepi Kulit Lembu, Resepi Kulit Murtabak, Resepi Kulit Samosa, Resepi Kulit Lasagna,


Karipap tradisional adalah lebih rapuh dan sedap berbanding karipap pusing yang cepat. Karipap pusing yang sangat glamer pada setiap kali tibanya ramadan. Karipap atau dalam bahasa inggris nya ialah curry puff, merupakan sejenis makanan pencuci mulut yang popular di malaysia, indonesia, thailand, singapura, brunei.

Anda Boleh Cuba Buat…Dan Frozen Kan…Senang Nak Makan Bila Berbuka Puasa.


Ada banyak versi resepi mudah untuk membuat kulit karipap. Pabila butter dah cair kan agak2 suam gaul bersama tpg gandum , bila sebati ,br letak air suam2 kuku, uli sampai menjd doh, (letak air sikit demi sedkit sampai jd doh, jgn. Namun ada kalanya, bila dimasak, sekejap sahaja kulitnya dah lembik dan lemau.

Ada Kulit Karipap Yang Rangup, Rapuh, Dan Pusing.


Saya sangat suka karipap tradisional yang rapuh. Kulit dia nipis dan rangup, inti penuh dan boleh tahan sedap juga. Kari yang menjadi inti karipap dimasak agak pekat untuk menghalangnya meleleh keluar dari snek rangup ini.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Brown Loreal Majirel Hair Color Chart

Clem Ohameze Wife Photo / Clem Ohameze Sickness Nollywood Star Urges Nigerians To Pray For Him Justnaijabase / Naira and the cryptocurrency market.

Death Of A Twin Brother Quotes